DUPSPM S1

Ambalajele – cum ne afectează folosirea lor excesivă și ce măsuri putem lua să reducem acest impact

Noutăți

Prezente zilnic în viața noastră, AMBALAJELE ne ”răpesc” o grămadă de spațiu, timp și bani. De aceea este esențial să înțelegem cum ne afectează și ce măsuri putem lua să reducem acest impact.

Spațiu – după ce despachetăm produsele, trebuie să depozităm undeva ambalajele: pungile, cutiile sau foliile (fie într-un sertar, dacă vrem să le refolosim ulterior), fie în recipientul sau pubela de colectare separată a deșeurilor.

Timp – atât pentru scoaterea produselor din ambalaj (mai ales în cazul produselor comandate online, care sunt, de multe ori, supra-ambalate), cât și pentru gestionarea lor atunci când devin deșeuri: curățarea și plierea sau presarea lor, pentru a încăpea mai multe în pubelă.

Bani – cu toții știm că ambalajele ne costă când le cumpărăm, dar puțini știu că și gestionarea ulterioară a deșeurilor de ambalaje (colectarea, transportul, sortarea, valorificarea sau depozitarea) are un cost ridicat, suportat, în cele din urmă, de fiecare din noi, consumatorii.

În 2021, UE a generat un total de 84,3 milioane de tone de deșeuri din ambalaje, cu 4,8 milioane de tone mai mult decât în anul precedent, structura acestora fiind cea din imagine. (sursa: Parlamentul European)

#ewwr2023

#packaging

#dontgetwrappedup

#verdecu3clickuri

Sari la conținut