DUPSPM S1

18 septembrie – 8 octombrie 2024 – Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile (European Sustainable Development Week) 2024

Noutăți

Ce este ESDW (European Sustainable Development Week)?
ESDW este o inițiativă susținută de Rețeaua Europeană pentru Dezvoltare Durabilă (European Sustainable Development Network). Scopul ESDW este de a oferi o platformă și de a face vizibil angajamentul față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, cu alte cuvinte, de a atrage atenția publică și de a angrena în acțiuni comune cât mai mulți suporteri ai sustenabilității.

De la începutul inițiativei, în 2015, au fost înregistrate prin ESDW 48,786 de evenimente, cu zeci de milioane de participanți.

Cine poate participa și înregistra evenimente?
Oricine dorește să ia măsuri concrete pentru a sprijini implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite. Inițiative, fundații, școli, grădinițe, universități, biserici, companii, instituții sociale, ONG-uri, primării, ministere și alte instituții ale administrației publice, dar și persoane fizice care doresc să înceapă o acțiune pe cont propriu.

Ce tipuri de evenimente pot fi înregistrate?
– dezbateri;
– seminarii cu diverse tematici sustenabile;
– târguri (de schimb de haine, de exemplu);
– campanii digitale etc.

Orice tip de eveniment este binevenit pe platformă. Contează creativitatea, implicarea și angajamentul față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Sursa: https://dezvoltaredurabila.gov.ro/

#ProtectiaMediuluiSector1
#Sector1curat

Sari la conținut