DUPSPM S1

Luna Pădurii – o sărbătoare dedicată ecosistemelor forestiere

Noutăți

15 Martie – 15 Aprilie 2024

🌲Acest eveniment, desfășurat în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie, are în prim plan evidențierea rolului și a importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură. Tot în această perioadă, pe 21 martie, este sărbătorită și Ziua Internațională a Pădurilor.

🌿Pădurile găzduiesc aproximativ 80% din biodiversitatea terestră a lumii.
🌱Pădurile și terenurile împădurite sunt alcătuite din peste 60.000 de specii de arbori.
🍄Peste un miliard de oameni depind direct de păduri pentru hrană, adăpost, energie și venituri.
🌳Defrișările continuă într-un ritm alarmant – aproximativ 13 milioane de hectare de pădure fiind distruse anual, fapt care are drept consecință existența unei cantități cuprinse între 12 și 20 % din emisiile globale de gaze cu efect de seră, care contribuie la schimbările climatice. Conform datelor Națiunilor Unite, defrișările cauzează 17% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, care provoacă schimbările climatice.
🌲Lumea pierde zece milioane de hectare de pădure în fiecare an din cauza defrişărilor – o suprafață aproximativ de dimensiunea Islandei. (sursa: FAO 2020)
🌲În perioada 15 martie – 15 aprilie vor avea loc pe întreg teritoriul țării acțiuni de plantare a puieților, așadar te poți implica activ în una sau mai multe dintre acestea! Haideți să fim responsabili și să protejăm pădurile pentru generațiile viitoare!
Sari la conținut